NL EN DE

Wie zijn wij

Op 1 februari 1980 begon Gerard Maas met een zelfgemaakte lolliemachine. Omdat één van destijds populaire vormen een bloemlollie was, noemde hij het bedrijf “Fleur Products”. Met behulp van zijn vrouw - en later met zijn dochter – groeide het bedrijf uit tot een bloeiende onderneming.

Gerard Maas mag gerust een pionier genoemd worden die in binnen- en buitenland de biologische zoetwaren mede op de kaart heeft gezet. Buitenlandse bedrijven die ook het belang van biologische producten onderkenden, wisten Fleur Products dan ook goed te vinden. De unieke stijl van Gerard Maas en de producten van Fleur Products spraken veel klanten aan. Fleur Products breidde in de loop der jaren geleidelijk uit met andere, biologische zoetwaren die een welkome aanvulling op het assortiment vormden.

Naarmate Gerard Maas’s leeftijd vorderde, bleek dat zijn opvolger(ster) helaas niet uit de familie zou komen. Er werd daarom naar een andere betrouwbare partner gezocht die het bedrijf indachtig zijn bedrijfspolicy zou voortzetten. Die betreffende partner werd in 2010 uiteindelijk gevonden in een van zijn coproducenten, Promosweets. De eigenaar daarvan, Fred van Tienen, nam Fleur Products over samen met Arnold Broek. Die had jarenlange ervaring met conventionele zoetwaren.

Op de dag dat Fleur Products 30 jaar bestond – 1 februari 2011, werd officieel het stokje overgedragen. Het nieuwe management besloot om de naam Fleur Products te wijzigen in “The Organic Factory B.V.”.

Precies 5 jaar na deze overname heeft Arnold Broek zijn aandeel helaas al moeten overdragen. Wegens een ongeneselijke vorm van kanker kon Arnold zijn passie helaas niet voortzetten.
Meeke Janssens, goede bekende van beiden, heeft de aandelen van Arnold Broek overgenomen. 

De receptuur die in de loop der jaren door veel research en testen is vergaard, is gelukkig nooit verloren gegaan. Tot op de dag van vandaag wordt deze receptuur gebruikt en, daar waar mogelijk verbeterd.